Satelitski tanjuri

Satelitske antene su naš prvi izvor kvalitetne slike i velikog izbora programa! Bijeli ili sivi tanjuri koji uljepšavaju naše domove su ponovno u modi. Nebeski prijem koji nam oni osiguravaju je vrhunska tehnologija koja nikada neće biti zaboravljena.

Što trebate znati o satelitskim tanjurima?

Za početak, svakako je bitno pri kupovini izabrati što veći tanjur. Naime, s veličinom se osigurava i bolji prijem, a samim tim slika na našim TV ekranima dobiva na kvaliteti. Ono što je također važno jesu vremenske prilike; nije svejedno je li vani sunčano ili olujno vrijeme. Ovdje vam opet igra ulogu proizvođač satelitske antene, kao i njena veličina. Dakle, u svakom slučaju postoji više vrsta satelitskih antena.

Također se ne smije iz vida izgubiti stručnost pri instaliranju ovih antena na naše zgrade i kuće. Bolje je da to uradi stručna osoba, pogotovo što tvrtke nude osim prodaje i ugradnju satelitskih antena u paketu. Inače, ugradnja satelitskih tanjura na zid je bolja opcija od ugradnje na krov s obzirom da i najmanji pomaci prilikom vjetra i sličnih vremenskih nepogoda uzrokuju kvarenje slike. Često se iživciramo zbog gubitka slike, no kvalitetna kupovina i kvalitetna ugradnja svakako smanjuju nepotrebnu nervozu.

Važno se također raspitati o načinu prijema slike. Naime, sve češći su kodirani kanali pa je potrebno znati na koji način ćete “otključavati” ove programe. Tu vam također može pomoći stručnjak.

Ako ipak ne želite pomoć stručnih osoba, imamo savjet za vas. Pri samoj ugradnji trik je pogledati način na koji su vaši susjedi ugradili antene i na koju stranu su ih okrenuli. To će vam zasigurno pomoći na samom početku. Antenu svakako dobro učvrstite i dobro sve provjerite. U ovoj će vam situaciji biti potreban netko od obitelji da vam “dojavi” kvalitetu slike prilikom postavljanja vašeg tanjura. U svakom slučaju, izbor programa i kvaliteta slike vas neće razočarati!