Satelitske antene – nekad prozor u svijet

Prije dvadesetak, tridesetak godina ništa nas nije moglo učiniti sretnijima nego kad bismo nabavili satelitsku antenu preko koje smo mogli gledati, tada nam se to tako činilo, nevjerojatno bogatstvo televizijskih programa. Ma, čak i ako smo imali prijatelja koji je imao satelitsku televiziju, već nam je to bilo dovoljno za veselje, a taj prijatelj – najbolji prijatelj ikad!

Danas to više nije tako, danas je sasvim normalno da gotovo sav sadržaj koji konzumiramo do nas dolazi putem interneta (iako i internet i dalje može do nas dolaziti satelitskim putem!), a to uključuje filmove, serije, televizijske programe te cijelo mnoštvo igara koje možete zaigrati sami ili s prijateljima, kao što je online casino riverbelle ili neka od drugih igara.

A kako je bilo nekad?

Kad biste postavili satelitsku antenu na svoju kuću kako biste mogli gledati televizijske programe, to je bio tek početak. Prvo je trebalo usmjeriti antenu prema određenom satelitu preko kojeg je program bio emitiran, a prije toga morali ste odlučiti koji će to satelit biti. Izbor programa koje ste bili u mogućnosti gledati ovisio je o izboru satelita. Kada biste se odlučili za satelit Astra ili neki drugi, veselje je moglo početi: odjednom je u vaš svijet ušlo cijelo mnoštvo televizijskih programa! Većina od njih bila je potpuno nezanimljiva i zapravo negledljiva, što je bilo prilično veliko razočaranje za svakoga prvi puta, ali među tim mnoštvom nezanimljivih programa moglo se pronaći i nešto programa koji su bili zanimljivi za svakoga. Uvijek je u ponudi bilo cijelo bogatstvo sportskih programa, pa ste tako mogli gledati i sportove kojih na našim televizijama nikad nije bilo. Ponuđeni su bili i mnogi programi s raznim serijama, najčešće bez ikakvog prijevoda na jezik sličan našem, pa su zahvaljujući satelitskim televizijskim programima cijele generacije naučile engleski (a i neke druge jezike). Danas se lijepo prisjetiti kako je to bilo nekad, iako su stvari danas jednostavnije.